Science

Epic Games is bringing Fortnite Battle Royale to mobile

Epic Games is bringing Fortnite Battle Royale to mobileā€

'Fortnite Battle Royale is coming to mobile devices!

In a surprise announcement, Epic Games, the creators of Fortnite Battle Royale, have revealed that one of the next steps in the franchises journey to success, is the mobile market. What is impressive though, is that this mobile version is planned to exist right alongside the PC and console releases, as it will include the exact same content and update schedule. The invite event will begin on Monday, March 12, and everyone can sign, for which soon after will receive an invite on their Email.

Nintendo wasn't the only ones with surprising news, Epic Games confirmed that Fortnite is coming to iOS and Android devices. And if you're lucky enough to receive invite codes, you'll also be able to share them with your friends.

Fortnite is coming to iOS 11 and to the iPhone 6s or iPhone SE and newer and the iPad Pro, iPad Air 2 and iPad 2017 devices.

More news: Oakland Raiders' Aldon Smith checks into rehab after alleged incident
More news: Ukraine Closes Schools To Save Natural Gas
More news: Lesnar to exit WWE, will make UFC comeback

With the mobile version of Fortnite Battle Royale, players will be able to play with anyone from any of the aforementioned platforms. As it now stands the battle royale section of the game is free-to-play, and it most definitely includes a ton of loot boxes. The popularity of the game has seen Fortnite streamers getting a huge bump in Twitch subscriptions, which has been attributed to Twitch Prime's free channel subscriptions. This will be a pretty big deal as players from the aforementioned platforms can finally play together. There is no information if the Xbox consoles will also support crossplay. It was the first to hit the consoles and get on 75 million PS4s. Android users have to wait a few months to get in on the fun.

For the Teams of 20 mode, all teammates will be displayed in green on the map and it will also display how many team members are alive from each grouping. "Play when you want, where you want", certainly has a nice ring to it. By bringing the popular title to mobile devices and tablets of course!

Epic says that it believes this is the future of games.Like this

Latest


08 March 2018
Bennett confirms switch from Seahawks to Eagles
It appears as though the Seattle Seahawks are going to make some major shakeups on the defensive side of the ball this offseason. Bennett has three years and $18 million remaining on his deal, but even still that's not a huge cap blow to take on.

08 March 2018
Meghan Markle reportedly has a private bridal shower ahead of royal wedding
The baptism will take place at the Kensington Palace chapel and performed by Archbishop Justin Welby . Kate Middleton , on the other hand, ranked fifth, with only 13 percent of the votes.

06 March 2018
Santos Donates Funds to Aid Agencies Following PNG Earthquake
Relief workers have been unable to get bigger trucks carrying food through to some areas because of damage to roads by landslides. Australia is flying relief supplies to earthquake-hit communities in Papua New Guinea.

06 March 2018
Bush Aide: Trump Tariffs Won't Save Steel, Aluminum Jobs
The analysis came a day after Trump surprised seemingly everyone with specific, imminent tariffs on the materials. In Trump's mind, trade wars themselves are "good and easy to win". "No more!" Trump wrote on Saturday.

05 March 2018
Turkey, Russia Have No Disagreements Over Ankara's Afrin Operation - Erdogan
Five "heroic comrades fell as martyrs and seven were wounded", an initial statement from Turkey's military said. The air strike followed one of the bloodiest days for Turkish troops since they began the offensive in January.

05 March 2018
Trump, Merkel concerned over Putin's new weapons
To such suggestions, Russian President said, that a new arms race has started when the United States left the Anti-Ballistic Missile Treaty.

05 March 2018
Trump brings up death penalty for drug dealers
Speaking before to NPR before the start of the event, the nation's top doctor said he was a mission to raise awareness about the epidemic.

05 March 2018
ESPN's Prediction For Today's Big Ten Championship Game
And when the Wolverines cushioned their lead and the call came for a comeback, the Spartans couldn't do what they needed to do. Added Beilein: "It was an ugly three, but it was pretty to MI ". "It's a consistency, " guard Dakota Mathias said of Edwards.

03 March 2018
2 shot at Central Michigan University; suspect at large
Central Michigan University is in Mount Pleasant, Michigan , a city about 85 miles from Grand Rapids and 155 miles from Detroit. James Eric Davis Sr. was a part-time officer with the Bellwood police department and has worked there for nearly 20 years.

03 March 2018
White House preparing for exit of national security advisor HR McMaster
The Thursday report suggested that McMaster will soon be replaced by Ford executive Stephen Biegun, who served in the George W. But the task of easing McMaster out of his role as national security adviser presents a unique challenge for the White House.Recommended