Global Media

Sebastian Gorka resigns from White House

Sebastian Gorka resigns from White Houseā€

The White House's first news break on Friday evening was the announcement President Trump signed a presidential memorandum officially instructing the Defense Department to stop accepting transgender individuals from joining the armed forces.

Gorka's departure from the White House comes just a week after the ouster of chief strategist Steve Bannon preceded by appointment of his new Chief of Staff John Kelly. While Gorka tried to characterize the departure as a resignation, a White House official has stated that "Sebastian Gorka did not resign, but I can confirm he no longer works at the White House".

As the strongest hurricane to make landfall in the U.S. in more than a decade took aim at Texas, President Donald Trump's White House engaged in an age-old Washington tradition: the Friday news dump.

Gorka belonged to a school of thought inside the White House that also included retired Lt. Gen. Mike Flynn, the former national security adviser: They argued extreme Islamism is as coherent and united a threat to the United States as Nazism and communism were in the past. Though he carried the designation of deputy adviser to Trump and described himself as a national security expert, he was not a member of the president's national security team and didn't have a clearly defined role at all. "As members of the U.S. Congress who care deeply about fighting anti-Semitism at home and overseas, we urge you to immediately dismiss senior White House counterterrorism adviser Sebastian Gorka", the letter said.

"The fake news industrial complex is what we face today as Americans who believe in the founding principles of this nation", Gorka told Boyle. "It is clear to me that forces that do not support the MAGA promise are-for now-ascendant within the White House", Gorka wrote.

More news: Hints a release of a new song
More news: Dwyane Wade - Heat reunion gaining traction?
More news: Nasri completes Antalyaspor move from Man City

"I was really shocked that someone like Sebastian Gorka should be part of this administration", Rep. Nita Lowey, D-N.Y., told NPR's Steve Inskeep.

"We welcome the resignation of Sebastian Gorka as a presidential adviser", The Council on American-Islamic relations said in a statement Friday. "As a result, the best and most effective way I can support you, Mr. President, is from outside the People's House".

The Congress members' proposal concerning Miller, said to be one of Bannon's closest allies on immigration and the infamous travel ban, still awaits approval to go before the full House.

TILLERSON: I think it's completely wrong. Gorka has denied membership in the Vitez Rend, the original group, but not in the Historical Vitezi Rand.Like this

Latest


28 August 2017
Trump to present plan for reviving peace talks
One of Abbas's close confidantes has said it is not logical that Hamas has a government in Gaza and the PA funds it. Palestinian President Mahmoud Abbas arrived in Ankara on an official visit Sunday.

26 August 2017
San Francisco closes popular parking areas before weekend protests
Nevertheless, San Francisco and Berkeley officials are anxious that the two events could attract extremists and spark violent confrontations.

26 August 2017
Thailand: Supreme Court issues arrest warrant against former Prime Minister Yingluck Shinawatra
A prison term might have turned her into more of a political martyr in her supporters' eyes, and boosted their admiration of her. Thailand's junta has clamped down since the coup, suppressing dissent and banning political gatherings of more than five people.

26 August 2017
Right Said Fred Latest News, Photos, and Videos
Kim Kardashian may have used a filtering tool to stop the snakes , which was ironically created for Taylor Swift a year ago . Some felt the song was a diss toward Kanye West, whom Swift has had issues with in the past.

25 August 2017
Three killed as Typhoon Hato hits HK
Chinese media said 27,000 people had been moved into safe areas in China, while two million people are without power. Ferry services between Macau and Hong Kong resumed yesterday morning but passengers said they experienced delays.

25 August 2017
Mexico, Canada Yawn At Trump's Threat To Blow Up NAFTA
In fact, 40 percent of USA imports from Mexico originate with US companies and contain American designed and made parts. It also wants to change another provision that could force companies to manufacture more in the U.S.

24 August 2017
Taylor Swift, titan of pop music, announces new album
She followed up her video of an unidentified creature's tail to reveal, as fans had expected, the mystery reptile was a snake. Without a doubt, Taylor Swift is one of the biggest stars on the planet right now.

24 August 2017
Exclusives Coming to Rocket League on Switch
Players will still need to complete certain in-game goals to get them but there will be no paywall outside of purchasing the game. No definitive release date has been locked down for the game yet but all signs are pointing to a release some time this year.

24 August 2017
Railway Minister offers to quit, Board Chairman replaced
The Utkal Express accident was the result of the train derailing as it sped past a station where the tracks were under fix . He successfully piloted the nomination of the Darjeeling Himalayan Railway as a UNESCO world heritage site.

24 August 2017
Samsung is creating a smart speaker after all
However, this is the first time when Samsung has outrightly confirmed the existence of such device and also confirmed its arrival. Bixby was introduced with the launch of the Galaxy S8 and S8 Plus earlier this year but without voice recognition.Recommended